Taierea Vitei De Vie Primavara

Taierea de tip lenz moser. Taierea de formare a vitei de vie se incepe in cel de al doilea an dupa plantarea acesteia primavara dupa ce a disparut riscul de inghet.

Ingrijirea Vitei De Vie Tăierea De Rodire Combinată Cu Tăierea De Regenerare Youtube

Vita de vie rodeste in conditii optime pe lemn de 1 an situat pe lemnn de 2 ani.

Taierea vitei de vie primavara. Taierea vitei de vie sub aceasta forma se preteaza cel mai bine formei de liana a viei. Pentru ca aceste culturi pot rezista pana la 30 50 de ani este absolut necesara o pregatire minutioasa a terenului. Bolta de vita la vitele urcate pe case pe bolte si pergole se face tot o taiere scurta lasandu se verigi de rod alcatuite din cepi la 1 2 ochi si cordite la 4 5 ochi viabili iar sarcina de rod poate ajunge la peste o suta de ochi la un butuc viguros si bine sustinut de ingrasaminte organice si chimice.

Principiile taierii vitei de vie. Primul lucru pe care trebuie sa l aveti in vedere este perioada de repaos pe care o acordati solului. Pastrarea la un randament constant de productie an de an al butucilor vitei de vie.

Lucrarea memorator horti viticol bucurești 1977. Când se fac tăierile la vița de vie importanța tăierilor la vița de vie principii ale tăierilor la vița. Ingrijirea vitei de vie taierea butucului cu vigoare normala impreună cu domnul prof.

La taierea vitei de vie se urmaresc in permanenta cateva reguli de baza ca. Tăierea viței de vie este importantă pentru a calitatea și cantitatea producției de struguri dintr un an și nu numai. Alin dobrei de la universitatea de științe agricole și medi.

Există câteva reguli de aur și informații de care trebuie să țineți cont atunci când curățați via. La regenerarea partiala primavara se suprima numai jumatate din ramificatiile aflate pe butuc. Se foloseste in principal in zonele de deal acolo unde vita de vie nu este expusa gerului.

La regenerarea totala primavara se suprima toate ramificatiile de pe butuc. De succesul ei depind volumul dar și calitatea strugurilor și vinului produs astfel încât nu trebuie neglijată. Este una dintre cele mai raspandite metode de formare a vitei de vie.

Tăierea viței de vie este printre lucrările cele mai complexe dar și cele mai importante din viticultură. In conditii optime butucii se dezvolta frumos pe suprafete mari. La viţele urcate pe case pe bolte şi pergole se face tot o tăiere scurtă lăsându se verigi de rod alcătuite din cepi la 1 2 ochi şi cordiţe la 4 5 ochi viabili iar sarcina de rod poate ajunge la peste o sută de ochi la un butuc viguros şi bine.

Pregatirea terenului este cruciala inainte de plantarea propriu zisa a vitei de vie. Taierea de formare va fi mentinuta pe intreaga durata a exploatarii vitei de vie in fiecare an urmandu se forma de conducere dorita inca de la inceput joasa inalta sau semiinalta. La viţa de vie tăierea coardelor de prisos se face primăvara timpuriu înainte de umflarea mugurilor pornirea în vegetaţie.

Reguli pentru taierea vitei de vie. Pentru reabilitarea capacitatii de vegetatie si rodire a butucilor de vita de vie cu probleme se face taierea de regenerare totala sau partiala.

Tăierea Viței De Vie Ghid Complet Tipuri și Reguli La Tăierile In Vie

Cum Se Taie Vița De Vie Instrucțiuni Detaliate Pentru Incepători Fasingur

Ingrijirea Vitei De Vie Taierea Guyot Youtube

Pin On Pomi Vita De Vie

Tăierea Viței De Vie Ghid Complet Tipuri și Reguli La Tăierile In Vie

Ingrijirea Vitei De Vie Taierea Butucului Cu Vigoare Normala Youtube

Tăierea Viței De Vie Tipuri Reguli și Perioade Optime De Tăiere Basf Agricultural Solutions Romania

Taierea Vitei De Vie Tipul Guyot Dublu Formare Rodire Reguli Perioade Optime Poze Ghid Complet Horticultorul Ro

Cand Se Taie Vița De Vie


You have just read the article entitled Taierea Vitei De Vie Primavara. You can also bookmark this page with the URL : https://malayhanic.blogspot.com/2020/12/taierea-vitei-de-vie-primavara.html

Belum ada Komentar untuk "Taierea Vitei De Vie Primavara"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel


Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel